Home » Algemeen » In navolging van treinen NS nu ook WiFi in trams van RET

Recente reacties

  In navolging van treinen NS nu ook WiFi in trams van RET

  Waar de NS aankondigde om binnenkort gebruik gaan te maken van 4G voor hun WiFi in de treinen, daar kwam vervoerderbedrijf RET met het bericht om ook Wifi te beiden in hun trams. Dit zal in eerste instantie via het langzamere 3G netwerk gaan, maar langzaamaan uitgebreid worden naar 4G.
  http://www.treinpunt.nl/admin/images/uploads/2015/gratis-wifi-stations-metro-en-tram-ret-artikel.jpgRET actief in Rotterdam en omgeving, laat weten dat tot de zomer in totaal 258 metro's en trams zullen worden van WiFi. De metro's en trams zijn daarmee de laatste vervoersmiddel van de RET die van WiFi worden voorzien. In 2012 waren de bussen al aan de beurt. Hiermee is de RET het eerste vervoersbedrijf in Europa dat alle vervoersmiddelen heeft uitgerust met WiFi.
  Er liep al langer een pilot op metrostation Beurs in Rotterdam. Deze is succesvol gebleken, want ook onder meer Rotterdam Centraal, Zuid, Blaak, Kralingse Zoom, Schiedam Centrum en Spijkenisse worden tot aan de zomer van 2015 voorzien van WiFi. Naast de stations worden ook de metrotunnels de komende voorzien worden van het 3G en 4G netwerk. De toegang en het gebruik van de internetdienst is net als bij de NS, vooralsnog, gratis.
  De leverancier van de apparatuur icomera, komt uit Zweden en is specialist in Wireless LAN verbindingen in het OV. Onlangs werd ook bekend dat het bedrijf de WiFI verbinding in Thalys treinen mag gaan voorzien.


  Leave a comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *