Home » Algemeen » Partij jammers in beslag genomen

Recente reacties

  Partij jammers in beslag genomen

  Agentschap Telecom heeft afgelopen week zo’n 30 jammers in beslag genomen. De apparaten werden geïmporteerd door Nederlandse handelaren.

  Jammers zijn in heel Europa verboden. Ze worden bijvoorbeeld in bioscopen, theaters of kerken gebruikt om te voorkomen dat mobiele telefoons de bijeenkomst storen, en door bedrijven die zich ergeren aan het social media gebruik van hun medewerkers. Daarnaast worden jammers voor illegale doeleinden ingezet, bijvoorbeeld voor het uitschakelen van ‘track and trace systemen’ bij autodiefstal en het tegenwerken van politieonderzoeken.

  Hulpdiensten

  Jammers zijn verboden omdat ze het mobiele telefoonverkeer ontregelen. Ze zorgen er daarnaast voor dat het 112-alarmnummer niet gebeld kan worden. Ook kunnen hulpdiensten door het gebruik van jammers niet met elkaar communiceren.

  Agentschap Telecom treedt actief op tegen deze stoorzenders. Het agentschap heeft ook een samenwerkingsafspraak met de douane en de politie dat zij geïnformeerd worden wanneer er verdenkingen bestaan over de aanwezigheid van jammers.

  Over Agentschap Telecom

  Agentschap Telecom waarborgt de beschikbaarheid van moderne en betrouwbare telecommunicatie in en voor Nederland. Agentschap Telecom is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.


  Leave a comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *