Home » Algemeen » Veilig draadloos internet met de Veiltower

Recente reacties

  Veilig draadloos internet met de Veiltower

  Er is onlangs weer een nieuwe Kickstarter campagne van start gegaan, namelijk voor de Veiltower. De Veiltower is een soort ‘super-router’ voor een veilig LAN- en wifi-netwerk. Het apparaat kan design met functionaliteit combineren. Het is daarom ook bekend als een router (LAN en Wi-Fi), firewall, VPN en antivirus in een voor (mobiel) internetgebruik. Je kunt de Veiltower herkennen aan een aantal belangrijke features. Het is om te beginnen een crowdsourced intelligent firewall voor alle apparaten die verbonden worden met de Veiltower. Daarnaast is het ook een netwerk-gebaseerde anti-virusoplossing voor alle (draadloze) apparaten. Je kunt profiteren van een snelle en veilige 802.1x Wi-Fi-router. Het is dan ook een veilige internet-router voor alle (draadloze) apparaten en 2048 Bit VPN zorgt voor snel internet en voor bescherming tegen Man-In-The-Middle Attacks. Daarnaast wordt ook nog eens de telefoonrekening met 30% gereduceerd, de data wordt namelijk gecomprimeerd.

  Veilig internetten

  Steeds meer mensen maken gebruik van draadloos internet vaak in combinatie met een alles in 1 pakket. Dat zorgt er voor dat de laptops, tablets of smartphones steeds meer vertrouwelijke en persoonlijke informatie bevatten. Met als gevolg dat veel consumenten slachtoffer worden van identiteitsdiefstal door hackers. Het gaat hierbij in de VS inmiddels al over meer dan 40 miljoen mensen. Dit kan op worden gelost met Veiltower. Een gebruiker krijgt dan namelijk zijn eigen VPN. Op het moment dat Wi-Fi aanstaat op je mobiele apparaat, loop je meer risico dat de ‘man in the middle’ je kan vinden. Het is voor een hacker gemakkelijk, want deze koopt voor ongeveer honderd dollar een apparaatje en dat apparaat doet alsof het jouw router thuis is. Vervolgens wordt hetgeen je hebt verzonden en ontvangen opgeslagen. Hij weet dus in korte tijd alles van jou. Maar jij komt er pas achter wanneer dat het te laat is. Maar let goed op, want met de Veiltower heb je je eigen VPN-verbinding. Daardoor is de informatie ongrijpbaar voor anderen. Ook is hierbij het voordeel dat je identiteit is afgeschermd, daardoor is ook je privacy gewaarborgd.

  Behoefte aan super route

  Ravelli zegt dat de behoefte aan een super-router groot is. Het belangrijkste is dat internet 100% procent veilig is. Dit moet zeker zo zijn voor mensen die weinig of geen verstand hebben van IT. Ravelli zegt daarover het volgende: “Met de huidige wifi-architectuur gaat dat niet. Die is gebaseerd op de oude gedachte dat beveiliging op locatie goed geregeld is. De huidige manier van gebruik vraagt echter om veel dikkere muren. Het web kent vele gevaren. De meeste mensen hebben alleen niets door. Phishing is daar een sprekend voorbeeld van. Het zijn vaak ouderen die daardoor hun rekening geplunderd zien worden.”

  Kickstarter…

  Op Kickstarter is het streefbedrag 250.000 dollar. Veil Systems wendt daarbij het opgehaalde kapitaal aan om de supply chain te volbrengen. Veiltower zal een verkoopprijs hebben op Kickstarter van 199 dollar. Daarbij geldt voor de eerste 1999 ‘early birds’ die de Veiltower op Kickstarter steunen, dat zij de super-router voor 159 dollar kunnen kopen.


  Leave a comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *