Home » Hardware

Category Archives: Hardware

Recente reacties

  De 3 beste routers voor glasvezelinternet

  Bij het afsluiten van een glasvezelabonnement krijg je doorgaans een router, maar voor veel mensen is een enkele router niet toereikend om een heel huis of heel appartement van internet te voorzien. Een tweede router als toegangspunt kan in dat geval de uitkomst bieden en het draadloos bereik van het netwerk vergroten of een nieuw punt creëren van waaruit kabels getrokken kunnen worden.

  Waar je wel rekening mee moet houden bij de aanschaf van een tweede router, is dat de doorvoersnelheid van de router hoog genoeg is. Je wil immers wel dat je de volledige snelheid van je glasvezelabonnement op al je apparaten kunt gebruiken. Om je wat op weg te helpen bij de keuze van een tweede router hebben wij hier vast drie goede routers die, afhankelijk van het budget en de eisen, zonder problemen gebruikt kunnen worden om het thuisnetwerk uit te breiden.

  • Netgear Nighthawk R7000

  De eerste router die we kunnen aanbevelen en die zowel geschikt is voor het uitbreiden van het wifi-bereik als het creëren van een nieuw knooppunt voor kabels is de Netgear Nighthawk R7000. Deze dualband-router kan overweg met alle wifi-standaarden tot ac, heeft een goed draadloos bereik en beschikt over zeer uitgebreide functionaliteit. De doorvoersnelheid van wan-lan ligt bovendien ruim boven de 900 Mbit/s, waardoor je vrijwel altijd de volledige snelheid van je glasvezelverbinding zal kunnen gebruiken. Het enige nadeel zit hem eigenlijk in de prijs, de router kost op dit moment zo’n 160 euro en dat is een vrij forse prijs voor een extra toegangspunt.

  • TP-Link Archer C7

  Voor wie toch graag een dualband-router met wireless ac wil, maar wat minder wil investeren is de TP-Link Archer C7 een goed alternatief. De router is met een prijs van 90 euro een stuk goedkoper, terwijl hij niet zoveel onderdoet voor de Nighthawk R7000. De maximale wifi-snelheid ligt iets lager, het bereik is iets minder goed en de Archer C7 heeft wat minder opties dan de Nighthawk R7000, maar in veel gevallen zal je daar als gebruiker niet zoveel van merken. De router heeft verder, net als de Nighthawk R7000, een doorvoersnelheid die ruim boven de 900 Mbit/s ligt en de kans dat je met een bekabelde verbinding snelheid tekort komt is daardoor miniem.

  • Draytek Vigor 2130

  Tot slot willen we ook de Draytek Vigor 2130 nog wat aandacht geven, aangezien deze router alweer de nodige jaren oud is, maar nog steeds zijn mannetje staat. De router is echter alleen geschikt voor de mensen die een nieuw knooppunt willen toevoegen aan het bekabelde netwerk, aangezien de router niet over wifi-functionaliteit beschikt. Door een zeer complete feature-set (met o.a. vpn client en QoS) en een wan-lan doorvoersnelheid van ruim 800 Mbit/s is het echter een uitermate geschikte router voor bekabelde netwerken. Dat wordt ook onderstreept door providers, die de verbeterde versie van de router met wifi zelfs voor haar eigen glasvezeldiensten gebruiken. Doordat de Vigor 2130 een wat oudere router is, is de kans groot dat je hem tweedehands voor een mooi prijsje kan scoren en daarmee kan het een goed alternatief vormen voor de twee eerder genoemde routers.

  ZyXEL wint design award voor antenne ANT1106

  Waarop kan je product zich nog onderscheiden nu hardware producenten dezelfde WiFi specificaties hebben geimplementeerd ? Design is het antwoord, zo denken er steeds meer. Een van de merken die hierop inzet is ZyXEL, die onlangs met haar ANT1106 omni-directionele antenne de 2007 Taiwan Design Award heeft gewonnen. De Taiwan Design Award is het hoogtepunt van erkenning voor Taiwanese industrieel ontwerpers. Een vakjury beoordeelt de inzendingen op het gebied van vormgeving, functionaliteit, kwaliteit en veiligheidsnormen. ZyXELs ANT 1106 was de beste in een veld van 132 inzendingen en won de Product Design Gold Award.

  ZyXel Design Antenne Omnidirectioneel WiFi

  Bron: EzPress, persbericht ZyXEL

  Linksys gaat voor design en WiFi op lange afstand

  Opvallend: Ook routers worden steeds meer hoogstandjes in design. Binnenkort op WLNL een review van de Ruckus, met een opvallend leuk en functioneel ontwerp. En nu ziet ook Linksys het licht en introduceert op CeBIT een reeks hip getekende WiFi-routers. Maar het gaat niet alleen om een moderne facelift: ook het bereik moet groter worden bij Linksys van de Ultra RangePlus-routers.

  Bron: ZDNet.be

  ZyXEL opent eigen Benelux kantoor

  ZyXEL, een bekend merk voor broadband en wireless hardware, opent haar eigen sales en BenSeting afdeling in de Benelux (Hoofddorp). Tot nog toe werd ZyXEL in de Benelux vertegenwoordigd door Valadis, een van haar Value Added Distributors. ZyXEL ontwikkelt en fabriceert al haar apparatuur volledig zelf, en levert hoogwaardig en betrouwbare IP switching, routing, wireless en security oplossingen voor bedrijven en consumenten.

  Bron: Persbericht

  Super-wifi via gecombineerd signaal

  AMDSTERDAM &ndash: De &lsquo:moeder aller wifi-toegangspunten&rsquo:. Zo noemt het jonge techbedrijf Slurpr zijn nieuwe breedbandrouter voor draadloos internet.

  De Slurpr is een router die in staat is om maximaal zes beschikbare wifi-signalen tegelijk op te pikken. Deze signalen worden vervolgens gecombineerd tot één krachtig signaal waarmee de gebruiker draadloos het web mee opkan.

  De router bestaat uit zes wifi-connecties (met zes antennes) en draait op Linux, geinstalleerd op een 1 GB compact flash-kaart. Zowel de software als de hardware worden vrijgegeven onder een zogenoemde Creative Commons-licensie. Deze maakt het voor gebruikers mogelijk om een eigen Slurpr te maken.

  Deze week wordt de Slurpr op de Next Web-conferentie in Amsterdam aan het publiek getoond. Het kastje moet 1000 euro gaan kosten.

  Bron: Nu.nl

  Tip en howto: Maak eenvoudig je laptop ook 802.11a geschikt

  Veel laptopgebruikers hebben een 802.11b/g WiFi connectie, simpelweg omdat de fabrikant die er standaard in zet. Maar aangezien 802.11n vanaf 2007 veel beslag zal gaan leggen op het beschikbare frequentiespectrum, loont het de moeite om voor een laag bedrag je laptop ook 802.11a geschikt te maken. 802.11a maakt connecties op de 5 Ghz, een frequentieband die veel ruimer is dan de bekende 2,4 Ghz, en toch veel minder populair bij hotspot gebruikers die vaak de standaard instellingen laten staan.

  Een van de mogelijkheden om je laptop op de stille 5 Ghz te krijgen is door het installeren van een cardbus die tussen de 60 en 90 euro kost. Dit is echter redelijk prijzig, en bovendien niet goed voor de ergonomie van je laptop: een uisteeksel van zo’n 3 cm naar buiten is geen aanwinst. Een andere mogelijkheid is het vervangen van de miniPCI kaart (let op: in nieuwere laptops zit een miniPCI-express slot, maar daar zijn ook WiFi kaartjes voor). Dit kost ongeveer 40 euro, en gebeurt, onzichtbaar, binnen in je laptop. De kaartjes van bijvoorbeeld Intel (Pro Wireless) en Senao / Engenius werken erg goed. Ik heb het zelf een jaartje geleden gedaan, en is ook voor niet-techneuten in de meeste laptops zeer eenvoudig te doen. Een leuke klus voor aankomend weekend ?

  Of de grote hotspot providers 802.11a ondersteunen wordt nog uitgezocht, maar ik vermoed het wel.

  Het complete artikel inclusief foto’s vind je op ZDNet, in het Engels.

  802.11a minipci in laptop bouwen

  Trend: introducties van Wifi Telefoons met Skype

  Een nieuwe trend: WiFi telefoons uitgerust met Skype. Zo introduceerden recent Skype, Belkin en Asus soortgelijke apparatuur. De telefoons lijken veel op mobieltjes, en werken op de 802.11 b/g standaard. Zo kan er thuis op het netwerk mee worden gebeld en ook bij hotspots onderweg. De prijzen liggen rond de 200 euro, maar aangezien de introducties nog maar kort geleden zijn gedaan is de verwachting dat de prijzen nog wel gaan dalen. Als je echter als eerste hip wilt zijn… moet je snel bestellen en een hoge prijs betalen voor toestellen met wat kinderziektes. Zo worden ze redelijk warm, doen de toetsen wat goedkoop aan, gaat de accu nog niet zo lang mee. Kortom: de toekomst voor iedere mobiele beller en een mooie toepassing voor de hotspotgebruikers van KPN – T-Mobile – FON, maar nog niet helemaal 100% bedrijfszeker.

  bellen met skype over wifi hotspots

  Online gamen met Wireless ADSL2+ modem van TORNADO

  Tornado introduceert twee nieuwe draadloze ADSL2+ modems met een ge&iuml:ntegreerde 802.11g access point: de Tornado 2440 en Tornado 2441. In de nieuwe modems worden multimedia toepassingen voor consumenten (zoals online gamen, bellen via het internet, downloaden van grote muziek- en filmbestanden, etc.) mogelijk gemaakt, gecombineerd met draadloze netwerken. De consumentenadviesprijs van zowel de Tornado 2440 als de Tornado 2441 bedraagt &euro: 84,49 inclusief BTW.

  tornado wireless modem

  Bron: Persbericht Tornado

  Sony introduceert wifi-mediaspeler Mylo in VS

  wifi sony mylo entertainmentSony introduceert in september de Mylo, een handheld die audio en video afspeelt, maar ook gebruikt kan worden voor voip-gesprekken, surfen en chatten. De Mylo, een afkorting van ‘my life online’, wordt geleverd met im-programma’s GoogleTalk en Yahoo Messenger, voip-dienst Skype en internetbrowser Opera.

  De meegeleverde oplaadbare batterij kan volgens Sony 45 uur muziek afspelen. Bij het gebruik van bijvoorbeeld WiFi neemt de gebruiksduur van de batterij drastisch af tot zo’n 3,5 uur.

  Bron: Webwereld
  Taal: Nederlands

  Draadloze computer op creditcardformaat

  Het Israelische bedrijf CompuLab heeft een computer ontwikkeld met het formaat van een creditcard. De CM-X270L meet 66 bij 44 millimeter en kan uitgerust worden met een Intel XScale-processor met een maximale kloksnelheid van 533MHz, 512MB flashgeheugen en 128MB werkgeheugen. Verder is de computer onder andere in het bezit van een WiFi-interface, 100Mbit ethernet, AC&rsquo:97-audio en USB.

  wifi mini computer

  Bron: Tweakers.net
  Taal: Nederlands