Home » Regionaal » T-Mobile lanceert gratis WiFi in centrum Rotterdam

Recente reacties

  T-Mobile lanceert gratis WiFi in centrum Rotterdam

   

   

  • Sneller mobiel internet door T-Mobile WiFiZone in Rotterdam Centrum.

  • Eenvoudig, veilig en gratis beschikbaar voor klanten van T-Mobile.

  • Onderdeel van netwerkprogramma ‘Samen meer Bereiken’.

  T-Mobile wil haar klanten beter mobiel internet bieden, ook op drukke plaatsen. Daarom lanceert T-Mobile vandaag een innovatieve pilot met WiFi in een deel van het centrum van Rotterdam. Klanten van T-Mobile met een geschikte mobiele telefoon krijgen automatisch toegang tot de WiFiZone en krijgen zo gratis en beter mobiel internet. T-Mobile WiFiZone maakt gebruik van een gesloten en beveiligd netwerk en is daarmee veilig in gebruik. Bovendien is T-Mobile WiFiZone volledig reclamevrij. De proef met WiFi is onderdeel van het omvangrijke netwerkprogramma ‘Samen meer Bereiken’. T-Mobile  is de eerste mobiele provider die WiFi op deze manier inzet.

  Directeur Technology Frank Meywerk: Onze klanten willen altijd en overal over mobiel internet beschikken. Daarom investeert T-Mobile de komende jaren honderden miljoenen in een beter mobiel netwerk. We steken niet alleen geld in het 3G en 4G-netwerk, maar kijken ook naar andere, innovatieve mogelijkheden om klanten op drukke plekken beter bereik te geven. De proef met de WiFiZone in Rotterdam Centrum is hier een goed voorbeeld van.

  T-Mobile WiFiZone

  WiFiZone is een aanvulling op het bestaande T-Mobile 3G-netwerk in het centrum van Rotterdam. T-Mobile klanten die het WiFiZone-gebied betreden gaan naadloos over op het beveiligde WiFiZone-netwerk wanneer zij gebruik maken van een geschikt toestel en WiFi aan hebben staan. Klanten krijgen hierdoor sneller mobiel internet. Tegelijk wordt het bestaande 3G-netwerk ontlast, waar alle klanten van profiteren.

   T-Mobile WiFiZone is een gesloten, beveiligd netwerk. De privacy van klanten is hierdoor gewaarborgd. Zowel de verbinding zelf als de toegang tot het netwerk is beveiligd. Alleen T-Mobile klanten krijgen toegang en de simkaart fungeert als sleutel (EAP-SIM authentificatie). Dit in tegenstelling tot de gratis openbare WiFi- netwerken van bijvoorbeeld gemeenten, waar dergelijke beveiliging niet aanwezig is.

   WiFiZone maakt gebruik van de nieuwste en meest innovatieve WiFi-techniek, gebaseerd op 5 GHz spectrum. Deze technologie biedt meer snelheid aan T-Mobile klanten. De nieuwste generatie smarphones zijn geschikt voor WiFiZone. Een lijst met geschikte apparaten is hier te vinden.

   Klanten spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van het T-Mobile netwerk. Door continue feedback te geven op onder meer het T-Mobile forum  en via de NetwerkRadar App, worden de belangrijkste knelpunten in kaart gebracht.  T-Mobile benadert actief haar klanten om WiFiZone uit te proberen en hun feedback te geven via t-mobile.nl/wifizone. De verdere uitbreiding van WiFiZone zal voor een groot deel gebaseerd zijn op hun ervaringen.

   T-Mobile WiFiZone is beschikbaar in het centrum van Rotterdam (Schouwburgplein de Lijnbaan en Beurstraverse gebied).

   Onderdeel van netwerkprogramma T-Mobile

  T-Mobile werkt momenteel aan een omvangrijk netwerkprogramma: ‘Samen Meer Bereiken’. In dit programma worden forse verbeteringen doorgevoerd op het bestaande netwerk en bouwt T-Mobile een nieuw 4G-netwerk. Door ‘Samen Meer Bereiken’ krijgen klanten van T-Mobile beter mobiel internet, of ze nu gebruik maken van het 3G of het 4G netwerk. Eerder dit jaar maakte T-Mobile bekend ook het mobiele bereik in voetbalstadions te verbeteren.

   Over T-Mobile in Nederland

  Met ruim 4,5 miljoen klanten is T-Mobile Netherlands, onderdeel van Deutsche Telekom, één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven voor consumenten en het midden- en kleinbedrijf. T-Mobile biedt klanten op eenvoudige en aantrekkelijke wijze toegang tot mobiele telecommunicatiediensten en neemt een toonaangevende positie in op het gebied van mobiel internet. T-Mobile Netherlands is actief met de merken T-Mobile, BEN en Simpel. In het jongerensegment werkt T-Mobile samen met MTV Mobile en *bliep. In 2012 werd T-Mobile uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland. Klik hier voor meer informatie.


  Leave a comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *