Home » Uncategorized » KPN behaalt snelheid van 391 Mbit/s tijdens test op 4G-netwerk

Recente reacties

  KPN behaalt snelheid van 391 Mbit/s tijdens test op 4G-netwerk

  KPN heeft tijdens een test met een nieuwe technieken op het eigen 4G-netwerk een recordsnelheid van 391 Megabit per seconde weten te behalen. Het resultaat werd bereikt door gebruik te maken van een nieuwe modulatietechniek en verschillende frequenties te bundelen.

  Nieuwe modulatietechniek

  De maximumsnelheid die tijdens de test werd behaald lag ruim 30 procent hoger dan de snelheid die tijdens een test een jaar eerder op dezelfde frequenties werd behaald. Volgens KPN was dat vooral te danken aan het gebruik van een nieuwe modulatietechniek, 256-qam, waarmee frequenties efficiƫnter benut kunnen worden. Een nadeel van de nieuwe techniek is wel dat deze nog maar door weinig mobiele apparaten wordt ondersteunt op dit moment. Alleen de allernieuwste mobiele apparaten, waaronder de Galaxy S7 en LG G5, ondersteunen 256-qam.

  Frequenties bundelen

  In 2015 wist men eerder met een snelheid van 291 MBit/s een record neer te zetten. Deze snelheid werd bereikt door 3 component carrier aggregation (3CCA), een techniek voor het bundelen van frequenties in te zetten. Met de techniek is het mogelijk om frequenties op de 2600 MHz-band te bundelen met frequenties op de 1800 MHz-band en 800 MHz-band om zo hogere snelheden te behalen. Naast de nieuwe modulatietechniek, werd ook 3CCA ingezet bij de test die KPN dit jaar heeft gehouden.


  Leave a comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *